Talvipäivän seisaus ja Unennäön aika

Nyt talvipäivänseisauksena olemme keskellä syvintä unennäön aikaa. Meillä pohjolassa yö on pisimmillään, suuren osan ajasta on pimeää. Valoisan lyhyet hetket menevät nopeasti, ja huomaamatta pimeys jälleen laskeutuu yllemme.  Luonnollisesti pimeän ajan lisääntymisen myötä tietoisuutemme astuu meditatiivisempaan unennäön aikaan ja tilaan, jolloin kehomme energiat virtaavat enemmän sisään- kuin ulospäin. Unimaailma käy vilkkaammaksi nyt, kaikista pimeimpänä vuodenaikana. On aikaa uneksia, ja antaa unille mahdollisuus näyttää uusia muotoja ja mahdollisuuksia tulevaa varten.  Yön energia on kauttaaltaan feminiinistä, eli täysin vastaanottavaa, sisäänpäin menevää, alitajuntaa ja unennäköä luonnollisesti vahvistavaa aikaa.  Pitkä pimeä ajanjakso onkin hyvä rauhoittaa ja antaa levolle mahdollisuus, antaa tietoisesti energian kääntyä sisäiseen maailmaan, etenkin jos kesä  ja syksy on mennyt intensiivisesti ja vauhdikkaasti. Tehdä kuten luontokin tekee, levätä ja kerätä voimia. Miten arvokasta, että luonto antaa meile tällaisen uneksunnan ja levon vuodenajan. Pimeä antaa meille mahdollisuuden kokea myös valon eritavalla- valo löytyy meistä itsestämme, tähdistä taivaalla, kuusta, revontulista, takkatulesta ja kynttilänliekistä. Talvipäivänseisaus on valon juhla, jota voi juhlistaa vaikka sytyttämällä kynttilöitä ja viemällä lyhtyjä ulos metsänhengille ja tontuille. Kirkkain valo löytyy sydämistämme, joten ollaan lempeitä itsellemme ja toisillemme.

Syvät ja merkitykselliset unet uneksitaan juuri nyt, vuoden pimeimpänä hetkenä. Tämä syvien unien ajan huippukohta kestää n. 2 viikkoa- kuukauden. Mutta koko pimeä vuodenaika sopii hyvin unennäölle. Nyt jos koskaan kannattaa kiinnittää uniin huomiota ja kirjoittaa niitä ylös. Sanotaan että tähän vuodenaikaan uneksitut unet kertovat tulevasta vuodesta. Ja todella, koska nyt ei ole juuri aktiivisen tekemisen aika, vaan aika jolloin istutamme siemeniä, noudamme valohippusia syvältä alitajunnastamme ja punomme näkymättöämiä lankoja yhteen, joista todellisuutemme verkko muodostuu- valoa kohti mentäessä nämä siemenet alkavat itää ja kasvaa- unemme tulevat saamaan muodon. Ota tänä vuonna tietoisesti vastaan alitajunnastasi tulevat kuvat ja vahvista unennäkijää itsessäsi. Jos sinulla ei vielä ole unipäiväkirjaa niin tee itsellesi sellainen. Kirjoita unesi heti herättyäsi, ja kuvaile sitä mahdollisimman yksityiskohtaisesti, kirjoita kuin uni tapahtuisi parhaillaan, eikä menneessä aikamuodossa- tämä voi auttaa muistamaan untasi paremmin. Kirjoita ylös tunteet, tunnelmat, värit, eläimet, ihmiset, säätilat jne. Voit antaa unellesi nimen tai otsikon. Jos et muista mitään unestasi, älä hermostu- vaan kirjoita tai piirrä liikaa yrittämättä olotilaasi paperille- tämä harjoitus vahvistaa alitajuntaa, ja helpottaa jatkossa unien muistamista.

 

 

IMG_20181206_220632

Miksi unennäkö on niin mahtava työkalu? Sitä on harjoitettu monissa alkuperäiskulttuureissa syvässä yhteydessä ja suurella kunniotuksella. Unet voivat toimia voimallisina oppaina matkallamme, vietämmehän unissa suuren osan elämästämme. Unissa todellisuuden rajapinta laajenee, aikakokemuksemme laajenee ja mahdollisuus koko tietoisuutemme laajentamiseen on avoinna. Monet alkuperäiskansat ovat suhtautuneet uniin aivan toisin kuin nykyajan ihmiset- hartaudella ja jopa tietyllä vakavuudella- niissä piilevä voima on tunnistettu ja osattu valjastaa arkielämän avuksi. Muunmuassa Karjalan mailla on elänyt kansaa, joka on kulkenut unien ohjaamana. Ennen talon rakennusta on uneksittu nukkumalla paikassa johon on aiottu rakentaa, ja tällä tavoin ollaan oltu yhteydessä paikan henkien kanssa, luonnon henkien kanssa. Näin on varmistettu mihin talo on sopivaa rakentaa, ja sille on haluttu kysyä myös lupaa. Metsälle on lähdetty unien ohjaamaan suuntaan. Vanha kansa ei vähätellyt unien viestejä, ne saattoivat tuoda mukanaan kuulumisia myös tuonpuoleisesta, jo poiskulkeneilta läheisiltä. Unet varoittivat vaarasta ja näyttivät suuntaa. Monet intiaanikansat ja esim tiibetin buddhalaiset ovat käyttäneet unia henkisyyden harjoittamisen keinona, ja niille on omistettu paljon aikaa.  Nykyajassa pahimmassa tapauksessa opimme jo lapsena olemaan kiinnittämättä suurempaa huomiota uniin. Uniimme  ehkä suhtaudutaan vähätellen, sanotaan ”se oli vain unta”, lakkaamme kiinnittämästä niihin huomiota ja lopetamme unistamme puhumisen, näin valtava potentiaali meistä ja tietoisuudestamme jää hyödyntämättä.

Unennäköä voi harjoittaa monin erilaisin tavoin, ja siten voimistaa unennäkijää itsessään. Kun unennäkömme vahvistuu, vahvistuu myös intuitio ja näkijä meissä-  ja toisaalta intuitiota harjoittamalla hereillä ollessa vahvistaa unennäön taitoa. Lopulta hereillä olemisen ja unnennäön maailmat lomittuvat hyvin tiiviisti toisiinsa, ja heijastelevat toinen toiselleen kaiken aikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talvipäivänseisaus on maagista aikaa. Alitajuntamme on enemmän auki, tontut ja metsänhenget ovat liikkeellä ja paljon taikoja tapahtuu.  Tämä aika koetaan varmasti hyvin monella eri tavalla, mutta kuka oletkin, luo hieman enemmän lepoa ja läsnäoloa näihin hetkiin ja vähennä stressiä ja kiirettä. Salli itsesi olla siinä tilanteessa missä oletkin, maailma ei lopu vaikka lopetammekin suorittamisen. Mene metsään, hengitä raikasta ilmaa ja tarkkaile jälkiä lumessa. Havupuut edustavat kasvimagiassa elinvoimaisuutta ja terveyttä ja kuuluvat joulunajan traditioihin. Kerää muutama havupuun oksa ja tuo niiden parantavaa voimaa kotiisi. Nauti yhteyden ja rauhan tunteesta, anna tuon tunteen laajentua ja täyttää koko olemuksesi.

Rauhaa ja rakkautta joulun aikaasi,

Jenni

Ps. Unnnäöstä kiinnostuneille kurssi : ”Kuutamo, unennäkö ja intuitio” tulossa tammikuussa 2020 yhdessä Karhun Talon Helenan kanssa, kurssille voi osallistua myös etänä! Lisätietoja tästä linkistä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s