Kukkauutteet

Kukat ovat parantajia

Kukat ovat kasvin koko potentiaalin puhtaita ilmentymiä. Niiden värähtely on erittäin hienojakoista, parantavaa valoa. Kukat ovat parantajia ja portaaleja uusille tietoisuuden tasoille. Kun katsomme kukkaa, kun pidämme kukkia lähellämme ja ympärillämme, niiden kirkas energia alkaa vaikuttaa meihin ja nostattaa henkeämme, olo keventyy, rentoudumme. Kukat voivat tuoda meidät läsnäoloon omaan kehoomme, ja juurruttaa meidät syvästi omaan ympäristöömme. Toisinaan kukat voivat myös haastaa tietoisuutemme kehittymään.

Kukkaterapia on värähtelylääkinnän muoto, jossa hoidetaan ihmistä psykofyysisenä kokonaisuutena kukkien energialla. Kukkaterapeuttinen hoitaminen perustuu siihen, että ihminen nähdään moniulotteisena olentona, jossa on useita eri tasoja. Nämä kaikki eri kerrokset ovat yhteydessä toisiinsa, ja kommunikoivat toistensa kanssa. Jos ongelmia aletaan jo hoitaa ennen kuin ne ilmenevät fyysisellä tasolla, voimme mahdollisesti ennaltaehkäistä sairauksia kehittymästä. Kukkaterapeuttisesti ajatellen sairauksien juuret ovat syvemmillä tasoilla, ja niiden alkuperä osittain liittyy esimerkiksi haitallisiin ajatusmalleihin tai emotionaalisiin ongelmiin. Värähtelyuutteet ovat niin hienojakoisessa muodossa, että ne pääsevät läpäisemään myös ihmisen hienojakoisimmat kerrokset, täten kukkauutteet voivat hoitaa meissä hyvin syvällä olevia tasoja.

Seuraavassa listaus joistakin hyödyllisistä kukkauutteista. Voit valmistaa itse kukkauutteita tai voit tilata minulta kaikkia näitä uutteita.

Olen tehnyt itse rakkaudella kaikki nämä kukkauutteet, kasveja kunnioittaen ja niiltä lupaa kysyen. Avaan aina yhteyden kasvin tietoisuuteen, ennen kuin alan valmistaa uutetta, tulkitsen kasvien energiaa intuitiivisesti kuuntelemalla. Kiitän kasveja niiden yhteistyöstä antamalla niille myös jotain takaisin, pieniä lahjoja ja vastapalveluksia.

 Näissä uutteissa on käytetty puhdasta lähdevettä sekä alkoholia säilöntäaineena. Voin tehdä varastouutteen sinulle säilöttynä alkoholiin (joka säilyy lähes ikuisesti) tai viinietikkaan (joka säilyy 2-3 vuotta).

Kukkauutteita käytetään kuureina, tai tarpeen mukaan; lisätään juomaveteen,suoraan kielelle, suoraan iholle esim. hieronnan ja akupainelun yhteydessä, kylpyvedessä, yrttiteen joukossa..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevättähtimö/ Stellaria holostea

Kevättähtimö vahvistaa maagisuuden tajuasi. Se herättää sisäisen, maagisen lapsen sinussa näkemään kauneutta ja syvyyttä ympärilläsi. Maagisella lapsellasi on suora yhteys ja avoin kommunikaatio kasvimaailman ja luonnonhenkien kanssa. Kevättähtimö tuo iloa, keveyttä, naurua, ja vapautumista. Se auttaa palaamaan oman olemuksesi vilpittömään tilaan, sekä saavuttamaan syvän yhteyden omaan elävään elinympäristöön. Kevättähtimö muistuttaa, että elämä on hauska seikkailu. Silloin kun murehdit liikaa, etkä meinaa päästä alkuun, voi kevättähtimö vapauttaa sinut etenemään kevein askelin. Kevättähtimö vahvistaa herkkyyttäsi ja muistuttaa sen olevan voima, ei heikkous. Olet oman elämäsi tähti- tanssi, naura, vapaudu! Sinä olet tähtien valoa!

IMG_20170811_182819

Lumme / Nymphaea alba

Lumme on syvästi naisellinen, veden valtiatar. Lummetta voikin käyttää feminiinisen energian tasapainotuksessa. Lumme liittyy rauhaan ja henkisyyteen. Se auttaa luomaan oman pyhän tilan, missä on helppo olla ja kuunnella itseään. Lumme auttaa näkemään saavuttamasi asiat, ja hyväksymään keskeneräisyytesi.  Lumme voi olla hyvä apu  meditaatiossa ja henkisessä työssä. Se auttaa kokemaan täyttymystä ja tyytyväisyyttä tästä hetkestä ja vapautumaan itserakennetuista kahleista. Myös addiktioiden hoidossa käytetään lummetta apuna. Lumme tuo tasapainoa ja syvää rauhaa olemukseesi.

yhteys kuun energiaan, kruunu chakra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Metsätähti / Trientalis europaea

Metsätähti tuo valon pimeyteen, ja auttaa poistamaan pelkoja. Se yhdistää tietoisuuden korkeampaan itseen ja valaisee elämänpolun. Metsätähti auttaa ymmärtämään että meitä ei koskaan jätetä yksin, suuri rakkaus, esiäidit- ja isät, henkioppaat, suojelusenkelit kulkevat rinnallamme valmiina tukemaan ja auttamaan meitä aina kun vain otamme avun vastaan.  Metsätähden avulla voi hoivata sisäistä lastaan, se tuo valon  pimeimpäänkin metsään. Se auttaa näkemään oman sielun loisteen, joka johdattaa aina eteenpäin. Kun haluat vapautua peloistasi ja löytää luottamuksen elämän kantavaan voimaan, metsätähti on loistava kukkauute sinulle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPihlaja / Sorbus aucuparia

Pyhä pihlaja auttaa löytämään ehtymättömän rakkauden lähteen, ja ammentamaan runsautta sen syvyyksistä. Se avaa sydäntä siten, että rakkaus pääsee virtaamaan vapaasti. Jos ihminen rajoittaa rakkauden virtaansa, voi pihlaja olla suureksi avuksi.  Pihlajan avulla on helpompi päästä irti pakkomielteistä ja siitä tunteesta, että on jäänyt jotakin vaille. Pihlaja auttaa löytämään voimaa itsestään, ymmärtämään elämän syklejä ja vuodenkiertoa. Pihlaja auttaa näkemään asiat laajemmasta perspektiivistä, pitkältä aikaväliltä ja ymmärtämään että kaiken ytimessä on rakkaus.

img888 (2)
kuva: Jukka Lehtinen

Villi Ruusu/ Rosa canina

Ruusu, kukkien jumalatar, auttaa elämään sydämen kautta ja aistimaan sydämen tasolta yhteyden kaikkeen elävään. Kun haluat astua sydämesi polulle ja kuunnella mitä sydämesi sinulle todella haluaa kertoa, valitse Ruusu. Sydämen polku saattaa olla täynnä yllätyksiä, joten varaudu ihmeisiin! Ruusu on pehmeä rakkauden kukka, mutta sillä on myös terävät piikit. Siitä voi olla suurta apua myös silloin kun on tarvetta asettaa rajoja, esimerkiksi silloin, kun päätämme mihin laitamme omaa kallisarvoista energiaamme. Ruusulla voi kohottaa olemuksensa aivan uusille tasoille, se vie meitä aina kohti sydämen korkeimpia päämääriä. Ruusu on erityisen hyödyllinen silloin kun henkilö opettelee rakastamaan itseään, pitkään jatkuneen alakuloisuuden jälkeen, kun tuntee tarvetta muutokselle ja haluaa elää syvemmässä yhteydessä oman sydämensä kanssa. 

sydän chackra

paivankakkara_pippuri
kuva: Riina Pippuri

Päivänkakkara / Leucanthemum vulgare

Päivänkakkarasta seisoo itsevarmasti pää pystyssä. Päivänkakkara herättää lapsenomaista iloa, keveyttä ja leikkimieltä. Siitä voi olla suurta apua epävarmuuteen sekä ihmisille joilla on vaikeuksia tehdä valintoja, johtuen huonosta itsetunnosta. Päivänkakkara voi auttaa selkeyttämään ajatuksia, ja näkemään kirkkaasti omat päämäärät. Kun uskaltaa tehdä valintoja ja sitoutua toteuttamaan niitä on helpompaa ottaa tarvittavia askeleita omalla matkallaan. Päivänkakkara sopii erityisesti ihmiselle kenen on vaikea tehdä valintoja ja päätöksiä, ja siitä aiheutuu ahdistusta ja sekavuutta elämään.

solar chakra

Kuusi / Picea abies

Kuusi sopii erityisen hyvin stressaantuneelle ja turvattomuutta tuntevalle ihmiselle. Kuusi auttaa juurruttamaan oman energiansa syvälle maahan, se sulkee suojaansa turvaa etsivän. Kuusen avulla voi oppia luomaan itselleen tilan, jossa voi levätä ja ladata voimiaan. Se auttaa valitsemaan elämään, ja omaan tilaan, ne asiat jotka tukevat omaa hyvinvointia. Kuusesta voi olla apua kun on tarvetta integroida syvästi henkisiä kokemuksia maan pinnan tasolle. Omasta sisäisestä turvallisuudentilasta käsin, näkee myös helpommin suunnan elämälleen. Kuusi vahvistaa ihmistä näkemään omat päämääränsä.

Siankärsämö / Achillea millefolium

Siankärsämö on vahva ja sitkeä kasvi, jolla on uskomattomat parantavat ominaisuudet rohtokäytössä. Siankärsämö on kaikin tavoin vahvistava. Kun kaipaat vahvistusta mihin tahansa osa-alueeseen itsessäsi, käytä silloin siankärsämöuutetta. Siankärsämö sopii erityisesti herkille ihmisille, joihin vaikuttaa ulkoiset häiriötekijät ja asiat pääsevät helposti menemään ihon alle. Siankärsämö vahvistaa ihmisen auraa, sähkömagneettista kenttää, siten, ettei ulkopuoliset häiriöt pääse niin helposti läpi. Ihminen voi tuntea voimakentän joka kumpuaa hänestä itsestään niin vahvana, ettei mikään voi horjuttaa hänen sisäistä järjestystään. Siankärsämö muistuttaa omasta sisäisestä vahvuudesta ja voimasta, ja auttaa ihmistä elämään niin ettei hän turhaan kuluta voimaansa.

Mesiangervo / Filipendula ulmaria

Mesiangervo rauhoittaa pehmeällä olemuksellaan levotonta ihmistä. Se sopii ylivirittyneille ja hermostollisesta yliherkkyydestä johtuvien ongelmien hoitoon. Mesiangervo auttaa olemaan läsnä hetkessä ja rauhoittumaan siihen. Mesiangervo auttaa ihmistä luomaan itselleen sellaiset olosuhteet, joissa aistijärjestelmä saa enemmän lepoa, ja välttämään kaikkea kohtuutonta itsensä kuormittamista ylipäätään. Jos sinun tarvitsee tehdä muutos oman hyvinvointisi takia, jossa luot itsellesi lempeämmät olosuhteet, käytä silloin mesiangervoa. Kun haluat ymmärtää itseäsi paremmin ja kuunnella todellisia tarpeitasi, mesiangervo voi olla hyvä apu.

Kuisma / Hypericum

Kuisman kukkaterapeuttinen uutos on todella käyttökelpoinen. Kuisma tuo elinvoimaa, rohkeutta ja itseluottamusta. Se on valovoimainen luonteeltaan ja valaa uskoa ihmisen kykyyn voittaa omat pelot ja haasteet. Kuisma sopii erityisesti sellaisten pelkojen käsittelyyn jotka kumpuavat heikosta itsetunnosta, kuten pelko siitä ettei osaa, ei ole riittävän hyvä, ettei kykene johonkin. Kuisma auttaa pääsemään yli tuosta tunteesta ja voittamaan pelkonsa. Se auttaa astumaan oman elämäntehtävän äärelle, ja voittamaan ne esteet jotka ovat tielläsi. Se tuo valoa ja kirkkautta koko olemukseen ja näyttää että sisäistä valoasi täytyy suojella ja ravita. Kuisma muistuttaa että olet oman elämäsi valtias, sinulla on voima muuttaa kaikki miten haluat. Se on erityisen hyödyllinen hoitamaan ihmistä silloin, kun energiakenttä on heikentynyt ja elinvoimaa vuotaa hukkaan. Se voi hoitaa näkymättömiä haavoja, jotka ikään kuin kuluttavat ihmisen energiaa. Kukkauute vahvistaa verta, elämänvoimaa joka virtaa meissä.

Suo-orvokki / Viola palustris

Orvokkien sanotaan sopivan herkille ja taiteellisille ihmisille, ja ehkä näin onkin, mutta mielestäni kenellä tahansa voi olla elämässään vaihe, kun tarvitsee orvokin voimaa. Orvokki tukee ihmistä syvällisessä muutoksessa, ja etenkin silloin kun hän on löytämässä omaa ääntään- astumassa omaan elämäntehtävään. Orvokki auttaa nauttimaan omasta ainutlaatuisuudesta, ja siitä yksilöllisestä luovuuden energiasta joka sisältäsi kumpuaa. Orvokki muistuttaa aina oman sielusi kauneudesta, ja kyvystäsi ammentaa sisäisestä lähteestä asioita ulkomaailmaan jaettavaksi muiden kanssa. Orvokki voi auttaa näkemään selkeämmin mitkä asiat kuuluvat omaan elämänpolkuun, ja mitkä eivät. Käytä orvokkia kun elämäsi on muutosvaiheessa, ja kun haluat löytää todellisen itsesi. Orvokki antaa uskallusta puhua ääneen oma

Vanamo / Linnea borealis

Vanamo on hyvin kaunis kukka, jolla on mielenkiintoinen tapa kasvaa. Kukat nousevat hauskasti pareittain pitkästä varresta. Vanamo symboloi olemuksellaan sitä näkymätöntä lankaa, joka yhdistää meitä kaikkia. Lopulta olemme kaikki yhtä. Kaikilla asioilla on aina kaksi puolta, mutta todellisuus on dualismin tuolla puolen. Vanamo auttaa meitä luomaan harmonisia suhteita, myös silloin kun suhde itseemme on ristiriitainen, voi vanamo olla suureksi avuksi. Myös sisällämme voi kuulua kaksi hyvin erilaista ääntä, vanamo näyttää mikä näitä ääniä yhdistää, ja sen että lopulta ne kumpuavat samasta lähteestä. Vanamo auttaa näkemään yhteyden, joka asioiden eri puolilla on takanaan. Vanamoa voi käyttää silloin kun ristiriitoja ilmenee elämän eri osa-alueilla. Vanamo muistuttaa siitä, että voit luoda tänne harmoniaa omalla olemassaolollasi. Myös ihmissuhteisiin voi tuoda harmoniaa ja tasapainoa vanamon avulla. Kun haluat kommunikoida sydämen tietoisuuden kautta, tuomitsematta, käytä vanamo uutetta. Vanamo on loistava kukkauute kun haluat kehittää kykyäsi kommunikoida viisaasti ja rakastavasti, ja silloin kun ristiriitaisuus sisä- tai ulkopuolellasi häiritsee selkeyttäsi.

Keltakurjenmiekka / Iris pseudacorus

Keltainen kurjenmiekka on ilahduttava näky rannoilla. Kurjenmiekka on todella oivallinen kukkauute silloin kun haluat saada luovuuden virtaamaan. Se poistaa tukokset jotka ovat vapaan ilmaisun tiellä, olipa mikä tahansa luovan ilmaisun muoto kyseessä. Siitä voi olla suurta apua myös pitkäkestoisissa projeksteissa, jotka halutaan saattaa valmiiksi. Jos olet pitkään tuntenut olevasi lukossa oman ilmaisusi kanssa, voit kokeilla kurjenmiekkauutetta. Jos koet itseluottamuksen puutetta suhteessa omaan luovaan työhösi, voi kurjenmiekka auttaa sinua kutsumaan itseäsi taiteilijaksi joka olet, ja näyttämään kykysi maailmalle. Kurjenmiekan toinen nimi Iiris viittaa sateenkaaren jumalattareen. Kurjenmiekalla on kyky tuoda asioita pimeydestä valoon, se voi näyttää eteesi ilmestyvän sateenkaarisillan, jota pitkin voit kulkea aina uusille olemassaolon tasoille. Taide voi olla keino, jonka avulla käsitellä raskaita asioita, ja löytää elämän kauneutta myös tummista vesistä. Taiteen avulla voi saattaa näkyväksi sielunsa syvyyksiä. Ja tuo taide voi olla mitä vain, missä oma luova energia ilmenee.