Valoa varjoihin

Julkaisen kekrin ajan kunniaksi tekstin, joka on aiemmin julkaistu Minä Olen-lehdessä

Keijut ovat valoa varjoissakin

Keijut ovat luonnonhenkiä, joiden tehtävä on tuoda iloa ja taikaa maan päälle, ja samalla huolehtia luonnossa tasapainoon liittyvistä asioista. Jokainen voi muodostaa henkilökohtaisen, kokemusperäisen suhteen näihin kirkkaisiin valon olentoihin.

Keijut eivät aina näyttäydy, mutta niiden omintakeisen läsnäolon voi tuntea kuka tahansa, joka keijujen taajuudelle avautuu. Ne auttavat meitä haltijoitumaan luonnon ihmeellisestä kauneudesta. Keijut tunnetaan kujeistaan ja erikoisesta huumorintajustaan, mutta heissä on paljon muutakin.

Keijut voivat auttaa meitä löytämään oman sisäisen lapsen, leikin ja ilon. Heidän suuri päämääränsä on saada ihmiset huomaamaan kauneus joka ympäröi meitä kaikkialla elävässä maailmassa, ja suojelemaan upeaa luontoamme ja sen moninaisuutta.

Keijut rohkaisevat meitä tekemään päivittäin pieniäkin tekoja luonnon hyväksi. Monesti aliarvioimme pienten tekojen voiman, mutta keijut vakuuttavat että kaikissa pienissä asioissa asuu jonkin suuren siemen.

Pimenevä vuodenaika kutsuu esiin omia keijujaan. Toisille juuri tämän vuodenajan keijut ovat niitä, joihin kokee yhteyden voimakkaammin. Jokaisella hetkellä ja ajalla luonnossa on oma kauneutensa ja merkityksensä. Keijut haluavat näyttää meille tämän luonnon monimuotoisen kauneuden, ja pyytävät meitä katsomaan sitä arvostelematta, vuodenajasta riippumatta.

Pimeys on saapunut, ja tuonut mukanaan kokonaan uuden maailman.

Nähkäämme valonsäteet alati muuttuvassa maisemassa, ja keijut jotka asuvat noissa säteissä. Hämäryys ja pimeys houkuttelevat esiin erilaisia valoja, joita muulloin emme edes näe, kuten pimeässä hohtavat sienirihmastot ja kiiltomadot, tähtitaivas, joka heijastuu tyynestä järven pinnasta, sekä kynttilänliekit jotka tanssivat lyhdyissämme iltaisin. Pimeys on saapunut, ja tuonut mukanaan kokonaan uuden maailman.  

Kun kasvit kuihtuvat ja menettävät kirkkaat värinsä, jäljelle jäävät pehmeät sävyt sekä siemenet, jotka hiljaa odottavat uutta kevättä. Keijut pitävät huolta luonnosta ja sen kasveista myös niiden lepoaikana. Voimme löytää arkeemme rytmisyyttä ja luonnon viisautta, yksinkertaisesti tarkkailemalla mitä luonnossa tapahtuu, ja heijastamalla sitä omaan elämäämme. Keijut muistuttavat meitä kuuntelemaan luontoa, ja lepäämään kun on levon aika. On aika hidastaa tahtia, kerätä ja säilyttää elinvoimaa, aika nähdä uusia unia jotka saavat vielä odottaa toteutumistaan.

 Keijut kutsuvat meitä huomaamaan yksityiskohtia ympärillämme, ja näkemään kauneus luonnossa joka riisuu vaatteitaan paljastaen toisenlaiset sävynsä. Huomaatko, miten joidenkin puiden lehdettömät oksat vivahtavat violettiin, ja toisten taas punaiseen. Mikä kauneus on oljenvaaleissa heinissä huurteisen usvaisena aamuna. Miten hiljaisesti siementen höytyvät leijailevat tuulen mukana (jokunen keiju saattaa myös matkustaa näiden siementen matkassa, huomaat jos katsot tarkasti).  

Pimenevä aika korostaa valon merkitystä. Valo muuttuu pehmeämmäksi ja tulee aina vain matalammalta. Valo maalaa värit maisemaan jokaisena päivänä eri tavoin. Mitä vähemmän meillä on päivänvaloa, sitä tärkeämpää meidän on ottaa se vastaan. Yhtä tärkeää on löytää valo myös pimeydestä. Tehdä välillä tulet tai sytyttää kynttilä. Mennä ulos ja katsella yötaivaalla tuikkivia tähtikuvioita ja linnunrataa, toisinaan myös revontulet loimottavat siellä maagista valoaan. Keijut muistuttavat meitä siitä, että kaikkein kirkkain valo palaa aina sisällämme. Jos näkisimme valon kuten keijut, hämmästyisimme siitä kuinka kirkkaita valoa hohtavia olentoja olemme itsekin.

Keijujen tehtävä sinulle:

Tutki ja kerää luonnonkasvien siemeniä. Tarkkaile miten erilaisia siemeniä ja siemenkotia kasveilta löytyy. Katsele tarkasti kuollutta kasvia, löydätkö sen siemenet, vai joko ne ovat lähteneet maailmalle? Siemenessä on elämän ja kasvun koko potentiaali. Suuri puukin oli alussa vain pienen pieni siemen. Tutki siementen voimallista energiaa: Kerää erilaisia siemeniä, kasvit voivat olla rikkaruohoja tai kukkia, tai mitä sattuu tulemaan vastaan- pyri olemaan arvostelematta eri kasveja, niillä jokaisella on oma tärkeä tehtävänsä. Säilytä siemeniä kotonasi erityisessä paikassa talven yli. Vaali niitä rakkaudella, ja anna niiden levätä ja uneksua koko pitkän talven yli. Vie keväällä siemenet luontoon ja anna kasvun ihmeen tapahtua. Siemenet ovat pieniä alkuja jollekin paljon suuremmalle.

Ilmoituksena vielä loppuun, että minulta saa tilattua e-kirjaa Marraskuu- Kuolema ravitsee elämää. Kirja on osa Vuodenkierron Rohdot ja rituaalit – sarjaa, jossa jokaiseen kuukauteen ilmestyy oma osio.

Marras johdattaa meitä tilaan, jossa suuntaudumme yhä enemmän sisäänpäin, paikkaan maailmojen välillä. Kohti talven lepoaikaa. Kirja on opas vuodenkierron energian mukana kulkemiseen. Kun kuuntelemme luontoa itsessämme ja ympärillämme, voimme saada voimaa sen jatkuvasta muutoksesta.

Kirjassa on 19 sivua, siinä on mm. reseptejä, johdatus kääpien lääkinnälliseen käyttöön, tietoa siitä miten voi tukea omaa terveyttä kun ilmat alkavat kylmetä, marraskuuhun ja kekrin aikaan sopivia rituaaleja, ja paljon muuta.

Marraskuu johdattaa meidät uuteen alkuun. Loka- marraskuussa on perinteisesti vietetty kekriä, joka on uuteen vuodenkiertoon astumisen juhla. Kekrin kantasana tarkoittaakin pyörää, kehää tai vuodenkiertoa, mm sana chackra polveutuu myös samasta kantasanasta. Elämä alkaakin vanhan kansan mukaan kuoleman vaiheesta (marras), eikä keväällä kuten ehkä voisi tuntua oikealta.. Tämä johtuu siitä, että kuolema on elämää ravitseva voima. Elämä saa ravintonsa keväällä uudessa kasvussa siitä, mitä syksyllä maatuu maahan. Marraskuussa vanha päättyy ja uusi alkaa. Lopussa on myös alku.

Marraskuu aloittaa lepovaiheen luonnossa, joka myös on merkittävä tulevien aktiivisempien aikojen kannalta. Kun ihminen osaa laskeutua lepovaiheeseen, ja ravita itseään pimeydellä ja hiljaisuudella, on sillä suora vaikutus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tämä kirja toimii oppaana astellessamme vuodenkierron energian mukaisesti. Sen on tarkoitus antaa eväitä itsehoidollisiin harjoituksiin, joilla voi tukea omaa elämäänsä jatkuvassa muutoksessa, jonka näemme luonnossakin. Kirjasta voi poimia juuri ne kohdat, jotka inspiroivat sinua. Toivon myös ettei mitään lähdetä suorittamaan, vaan että voit lempeästi tunnustella itsessäsi mikä ravitsee sinua parhaiten tällä hetkellä. Kirjassa on monia aiheita ja kysymyksiä, joita voi olla hedelmällistä heijastella erilliseen muistikirjaan. Aiheisiin voi palata tämän kirjan myötä myös tulevina vuosina.

Marraskuun e-kirjassa mm.

  • Marraskuun vaihe luonnossa, kansanperinne.
  • Vuodenkierron alttari/ voimapöytä
  • Marraskuun rituaalit: vanhan pois lakaisu, uuden vastaanottaminen
  • Korttipöytä ehdotus uudelle syklille
  • Marraskuun rohdot: Käävät
  • Reseptejä: Kääpä tinktuura, Pakurichai
  • Terveyden ja elinvoiman ylläpitäminen, kun ilmat kylmenevät. Viiden vaiheen teoriaa talveen siirtymisestä
  • Luuliemen ohje
  • Jalkojen hoito, reseptejä jalkahoitoihin.

E-kirjanen on pdf muodossa ja siinä on 19 sivua.

Kirjan hinta on 25e ja saat sen lähettämällä minulle sähköpostin otsikolla ’tilaus’ osoitteeseen jenniorn@gmail.com, paluupostina saat e-kirja tiedoston sähköpostiisi ja erillisen laskun.

Huom. Vielä 2.11 asti sekä instagram, että facebook sivuillani on arvonta, jossa arvon tämän e-kirjasen jollekin onnekkaalle.

One thought on “Valoa varjoihin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s