Uuden ajan kynnyksellä

Elämme varsin mielenkiintoista aikaa kollektiivisesti. Monet uskomukset, normaalina pitämämme asiat ja erilaiset käsityksemme ovat saaneet täysin uusia muotoja. Suurta ahdistusta on paljon ilmassa, on paljon pelkoja ja turvattomuuden tunnetta. Tämä on täysin ymmärrettävää ja inhimillistä- jokainen meistä joutuu työstämään tällaisia tuntemuksia näinä aikoina. Kaikelle löytyy kuitenkin myös vastavoima, mitä vahvempi pelko- sitä suurempi rakkaus. Kaiken ahdistavan rinnalla nousee esiin laajempi tietoisuus, kyseenalaistaminen, uudet tavat ajatella ja toimia. Tuskin koskaan ennen meillä on ollut aikaa, jona voimme näin nopeasti kehittyä ihmisinä. Tässä ajassa on kaiken hämmennyksen ja vastakkainasettelun ohella aivan mieletön potentiaali avata uusia ovia ja nostaa meitä koko ihmiskuntana kokonaan uudelle tietoisuuden tasolle.

Koska kyseessä on virus, tauti, joka on saanut maailmantilanteen keikahtamaan- liittyy uusi tietoisuuden tila vahvasti terveys/ sairaus aspektiin. Meille avautuu aivan uusi käsitys siitä mitä terveys on ja miten sitä ylläpidetään. Todellinen terveys on elämää rikkaimmillaan ja meillä itsellämme on siihen avaimet kädessä. Mitä enemmän ulkoistamme päätäntävaltaa omasta hyvinvoinnistamme itsemme ulkopuolisille tahoille, sitä enemmän annamme sairaudelle tilaa elämässämme. Luottamus oman kehon viisauteen on nyt enemmän avainasemassa kuin koskaan aikaisemmin. Sekä tietoiset valinnat oman hyvinvoinnin ja tasapainon tukemiseen- omaa kehoa kuunnellen.

Mutta kuinka moni meistä kykenee kuuntelemaan omaa kehoaan ja sen viestejä? Usein teemme joko liikaa tai liian vähän. Kuuntelemme herkemmin täysin muita tahoja kuin oman kehomme herkkää ja kehittynyttä järjestelmää. Jokainen meistä tekee päivittäin useita kymmeniä erilaisia valintoja. Nyt jos koskaan on aika kantaa vastuu noista valinnoista, tehdä niitä tietoisesti. Voimme valita millä ruokimme kehoamme, millä ruokimme sieluamme. Kuinka paljon annamme tilaa medialle täyttää päiväämme sisällöllään? Miten kohtelemme kehoamme, mitä ajatuksia lähetämme viestinä itsellemme ja koko maailmalle- läheisille, ystäville, tuntemattomille? Miten puhumme itsestämme , maailmasta ja ihmisistä? Mitä kylvämme, sitä niitämme. Tämän vanhan sanonnan suuri merkitys on, että vastuu on meillä itsellämme- ei kennelläkään muulla.

Nämä elämän valinnat olisi syytä tehdä omasta yksilöllisestä tilanteesta käsin. Ei ole kahta täysin samanlaista ihmistä. Niinpä se mikä tekee toiselle hyvää- voi toiselle tehdä huonoa. Kuuntele siis AINA itseäsi, ja luota omiin tuntemuksiisi siitä mikä tuntuu sinusta hyvältä. Jos sinun on vaikea luottaa tuntemuksiin- niin voit aina opetella. Katso vähemmän taulukoita ja numeroita ja katso enemmän itsesi sisälle.

Kevään aika tukee uutta kasvua ja uusia aloituksia. Mitäpä jos tänä keväänä ottaisit enemmän aikaa itsesi kuuntelulle ja vaikka ihan vain läsnä olemiselle. Elämä menee ohitsemme nopeammin kuin huomaammekaan, mikäli emme koskaan pysähdy hetkiin. Kuuntele oman kehosi viisautta, ja ennen kaikkea luota siihen että kehosi ON täynnä viisautta. Vahvista kehon itse itseään parantavia mekanismeja lähettämällä rakastavia, kiitollisuutta ja lempeyttä täynnä olevia ajatuksia sekä itsellesi että kaikille muillekin. Yritä huomata, kun ajatuksesi kääntyvät tuhoisaan kierteeseen- ja pysähdy pohtimaan ovatko tämän hetken pelot ja harmit todelisia, ja voitko kääntää ajatuksen kulun toisille raiteille. Jos ajatukset kiertävät kehää ja ahdistavat, tee jotain konkreettista: lähde kävelylle, leivo leipää, vaihda mullat kukkaruukkuihin, tee käsityötä, tee jokin pieni kehollinen harjoitus.

Vaikka ajat ovatkin haastavat, kaikki tämä sisältää kuitenkin uuden mahdollisuuden. En itsekään ole päässyt tekemään töitä pitkiin aikoihin- mutta toisaalta minulla on ollut aikaa paremmin huolehtia omasta hyvoinvoinnista ja tehhdä enemmän terveyttä vahvistavia harjoituksia. On ollut aikaa asioille, joille ennen ei tuntunut olevan yhtään aikaa. Ehkä sinullakin on haaveita ja tavoitteita jotka ovat lykkääntyneet ajan puutteen vuoksi, ehkäpä nyt olisi hyvä hetki toteuttaa jotain noista haaveista.

Jaan tähän loppuun vielä joitain yksinkertaisia vinkkejä joilla voit ylläpitää omaa terveyttä ja vahvistaa hyvinvointiasi.

Kehon keväinen puhdistuskuuri siankärsämöllä:

Voit tehdä tästä kuurista sen pituisen kun sinusta tuntuu hyvältä esim. 10 päivää. Kevät on kiinalaisen lääketieteen Puu-elementin aikaa, ja puu-elementtiin liittyvät elimet ovat Maksa ja Sappirakko, nämä huolehtivat kaiken liikkeestä elimistössä, sekä tukevat kehon puhdistautumista kuona-aineista. Siankärsämö on yrttinä erinomainen tukemaan kehon puhdistusta. Ota kuurin ajan 2-3 kertaa siankärsämö tinktuuraa päivässä veden tai yrttiteen kanssa. Voit muutenkin lisätä yrttiteen sekä veden juomista ja vähentää samalla kahvin juontia.

Jalkakylpy

Tästä paljon yksinkertaisempaa ja samalla tehokasta tapaa vahvistaa kehon elinvoimaa ei ehkä löydy. Tarvitset vain ison pesuvadin, kuumaa vettä ja jos haluat voit lisätä veteen merisuolaa ja yrttejä. Tämä hoito vahvistaa kiinalaisen lääketieteen mukaan Munuaisen energiaa, joka on kaiken elinvoiman lähde. Jalkakylvyn jälkeen voit hieroa omat jalat ja sääret jollain hyvällä voiteella. Tämä on todella rentouttava tapa hoitaa itseään ja tästä voi tehdä ihan päivittäisen rutiinin. Suosittelen!

Käy kävelyllä ja tarkkaile mitä luonnossa tapahtuu

Yksinkertaista, mutta erinomaista lääkettä tämän ajan ihmisille joilla älypuhelin pysyy melkein kuin liimattuna kädessä. Myönnän kyllä että itsellänikin on riippuvuus kyseiseen laitteeseen, siksi olen halunnut tietoisesti lisätä läsnäolon aikaa ympäristössäni. Kävely on hyvä tapa virkistäytyä ja antaa luonnon elävöittää omaa sielua. Jokainen päivä on erilainen, luonto elää omaa syklistä luonnettaan muuttaen jatkuvasti muotoaan. Linnut lentävät ja hyönteiset mönkivät. Kukat kukkivat hetken, ja kuihtuvat pois. Jos pidät päiväkirjan pitämisestä, voi olla hauskaa kirjoittaa omat luontohavainnot ylös kirjaan.

Luo itsellesi hyvinvointia tukevia rutiineita, jotka sopivat sinulle. Suosittelen tekemään sellaisia asioita jotka on helppo integroida omaan arkeesi, ja jotka eivät ole kovin monimutkaisia tai äärimmäisiä toteutustavoiltaan.

Paljon rakkautta päivääsi, missä oletkin.

-Jenni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s