Veden suojelijat

Kirkasta vettä Pohjois-Karjalan luonnossa

Vesi vanhin voitehista, elämän eliksiiri ja edellytys.

Olemme suurimmaksi osaksi vettä. Sekä maapallo, että ihminen muodostuu vedestä täysin samassa suhteessa. Vesi on aikojen alusta muuttanut muotoaan, ja tullut näkyväksi kaikissa erilaisissa elävissä olennoissa planeetallamme. Vedellä on kyky muistaa ja kommunikoida, siihen liittyvät mahdollisuudet inspiroivat ja hämmästyttävät. Kaikki mitä tiedämme jo nyt vedestä ällistyttää, puhumattakaan siitä kaikesta mitä emme vielä tiedä!

Olen ollut kiinnostunut veteen liittyvistä mahdollisuuksista ja sen parantavasta voimasta jo yli vuosikymmenen ajan, tutkinut ja tarkkaillut vettä, sekä tehnyt omia kokeiluita siihen liittyen. Viime aikoina olen kuitenkin saanut kutsun työskennellä veden kanssa päivittäin, ja jakaa tietoa omista kokemuksistani. Veden ymmärtäminen liittyy vahvasti ihmisen tietoisuuden tason kohoamiseen. Elämme aikaa, jolloin todelliset mahdolisuutemme alkavat avautua, ja ymmärryksemme koko ihmiskunnan potentiaalista alkaa kirkastua. On aika kääntää katseemme veden parantaviin ominaisuuksiin, ja tuoda nämä oivallukset arki elämän tasolle.

Maapallo on vesiplaneetta. Syntyminen tänne sitoo meidät veden elementtiin. Elämämme alkaa kohdussa, vedessä, jonka koostumus muistuttaa lähes identtisesti merivettä- josta kaikki elämä Maa planeetalla on saanut alkunsa. Vesi voi sisältää vastaukset kaikkiin elämän arvoituksiin. Lähestulkoon kaikissa luomistarinoissa ja myyteissä Vesi on elämän alku. Se on niin oleellinen osa meitä, niin lähellä, että usein pidämme sitä täysin itsestäänselvänä asiana. Mitä jos alkaisimme suhtautua veteen toisin? Mitä jos alkaisimme kohdella vettä toisin? Uskon, että kun näin tapahtuu, tulee maailma muuttumaan paremmaksi paikaksi elää meille kaikille. Olemme tulleet tänne oppimaan veden mysteereitä. SE miten vettä kohdellaan tällä hetkellä maailmassa heijastaa suoraan sitä miten kohtelemme itseämme ja toisiamme. Veden tilanne on suora heijastus ihmisestä itsestään. Olemme veden suojelijoita, on aika muistaa tehtävämme.

Pyhä Pielisjärvi

Ymmärrys veden voimasta ei ole kuitenkaan mitään uutta tietoa. Veteen liittyviä rituaaleja on harjoitettu muinaisista ajoista lähtien ja niitä harjoitetaan edelleen monissa uskonnoissa. Lähteitä on pidetty pyhinä paikkoina ympäri maailmaa. Ruokoukset ja rituaalit ovat jotain, mitä jokainen voi päivittäin toteuttaa parantaakseen vettä luonnossa ja vettä joka virtaa omassa kehossa. Veteen voi todella vaikuttaa omilla ajatuksilla ja tunteilla, veden rakenne muokkautuu ihmisen toiminnan myötä. Vesi reagoi myös ääneen ja liikkeesseen. Luonnossa virtaava vesi on elävämpää, siinä näkyy vedelle ominainen spiraalimainen liike. Putkistossa liikkuva vesi voi menettää tuon spiraalimaisen liikkeen, mutta sen voi myös aktivoida uudelleen esimerkiksi sekoittamalla vettä ja siten saamalla veden liikkumaan uudelleen optimaalisemmalla tavalla. Tätä kutsutaan myös veden strukturoimiseksi. Veden kuuluu liikkua ominaisella tavallaan, tällöin sen rakenne on myös potentiaalisimmillaan nesteyttämään ihmiskehon solut ja kudokset. Huonointa vettä on seisova vesi, kuten pullotettu vesi. Suuri osa maapallon ihmisistä kärsii nestehukasta ja tästä aiheutuvista ongelmista. Uskon vahvasti siihen, että muodostamalla elävän suhteen veteen, ja juomalla vettä samalla tiedostaen veden potentiaalin, voisi parantaa huomattavan paljon kehon oireita ja sairauksia. Kehomme muodostuu pääasiassa vedestä; se miten puhumme itsellemme ja millaisia ajatuksia ja tunteita meillä on omasta itsestämme vaikuttaa suuresti terveyteemme. Vesi on elämä itsessään! Kuinka suhtaudut veteen päivittäisessä elämässäsi, kertoo paljon suhteestasi elämään.

Mitä tarkoittaa sitten se, että on syntynyt ”tuhansien järvien maahan”?Suomalaisina me olemme todella etuoikeutetussa asemassa puhtaan juomaveden saatavuuden suhteen. Tuntuu suurelta siunaukselta elää ja hengittää näiden puhtaiden ja kirkkaiden vesien keskellä. Samalla tämä etuoikeus tuo meille myös suuren vastuun. Puhdas vesi ei ole itsestäänselvyys! Meidän tulee vaalia tätä suunnatonta rikkautta, jota ei voi missään rahassa mitata. Suojella pyhiä lähteitämme, järviä ja jokia. Nähdä vesi elävänä olentona, joka on meidänkin elämämme perusta. Veden suojelu alkaa omasta päivittäisestä elämästä, siitä miten juomme vetemme, miten peseydymme, mitä kaadammme veden sekaan. Kansallemme on annettu suuri lahja, olemmeko tarpeeksi viisaita ottamaan vastaan tämän lahjan sen kaikessa suuruudessaan ja kauneudessaan?

Yksinkertaisinta, mitä voit tehdä vaikka joka päivä, on sanoa vedelle: Kiitos vesi, rakastan sinua, kunnioitan sinua.

Oma työskentelyni veden parissa jatkuu, ja tulen jakamaan aiheesta lisää myös tulevaisuudessa. Jos kiinnostuit veteen liittyvistä mahdollisuuksista suosittelen tutstumaan mm. Viktor Schaubergerin elämäntyöhön, sekä Masaru Emoton tutkimuksiin vedestä. Tutki aihetta avoimin mielin ja vahvista henkilökohtaista suhdettasi veteen omalla tavallasi. Veden puhdistamiseen ja strukturointiin on tarjolla monenlaisia laitteita, mutta kehotan olemaan kriittinen näiden laitteiden suhteen, etenkin Suomessa vesi on hyvin puhdasta. Ihminen menettää vähitellen kosketuksen omaan voimaansa, kun ulkoistetaan kaikki laitteiden varaan, lisäksi monet laitteet ovat täysin tarpeettomia ja jopa haitallisia. Veden puhdistuksesta voi olla kuitenkin hyötyä siellä, missä vesi on pahoin vahingoittunutta.

Tarjoa vedelle kiitoksesi ja rakkautesi jo tänään, astu uuteen aikaan veden parantavan voiman myötävaikuksessa.

One thought on “Veden suojelijat

  1. Kiitos, Jenni tuosta kirjoituksesta. Niin totta, ettemme muista arvostaa vettä ympärillämme ja sitä että se on meillä puhdasta. Minulle vesi on ollut aina ehdottoman tärkeä ja nautin siitä monin tavoin: uin, veneilen, istun veden äärellä katsellen ja kuunnellen – tuijotan sen syvyyksiin, juon sitä paljon, peseydyn siinä, pesen siinä ruokani ja vaatteeni, tein pihalle puron että näen ja kuulen sen, vaikka asun aivan järven rannassa, kastelen puutarhaani. Kuuntelen sateen ääntä: rauhallista tai raivoisaa aina kuitenkin yhtä tervetullutta. Etsin retkillä lähteitä – niissä on oma energiansa. Lumikin on vettä ja siksi talvet ovat minulle rakkaita.
    Tässä muutamia ajatuksiani vedestä, aion jatkaa edelleen veden parissa ja kiitän sinua luku vinkeistä.
    Mielenkiintoisia testejä!
    Eija

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s