Kasvit, ikiaikaiset auttajamme

Rakkaat lukijat,

Päätin alkaa kirjoittamaan kasvien ja luonnon parantavasta voimasta. Olen viettänyt kasvien seurassa koko elämäni, opiskellut itsenäisesti ja haalinut tietoa kursseilta. Eniten kuitenkin olen oppinut kasveilta itseltään kuuntelemalla ja käyttämällä niitä.  Halusin luoda tilan missä voin jakaa tietoani kasveista ilmaiseksi kaikille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uskon että tie ihmiskunnan & planeettamme hyvinvointiin kulkee käsikädessä luontoyhteytemme kanssa. Mitä paremmin ymmärrämme ja vaalimme rikasta luontoamme- sitä rikkaampaa on elämämme. Jos ihminen kadottaa yhteyden itseensä ja ympäröivään maailmaan, hän sairastuu. Jo pienet päivittäiset hetket luonnossa vaikuttavat positiivisesti. Jos sulkeudumme elävältä maailmalta, emme huomaa miten se kommunikoi kanssamme kaiken aikaa.

Keräämällä ja käyttämällä lähiluonnossasi kasvavia kasveja luot suoran yhteyden äitimaahan, voit tuntea että kuulut tänne

OLYMPUS DIGITAL CAMERA– ja lupaan, että sillä hetkellä unohdat sen kaiken kaaottisuuden ja sekasorron mikä maailmassa vallitsee.

Ihmisen luomisvoima on mittaamaton. Kun olemme kiitollisia ympärillä olevasta luonnosta, kasveista jotka kasvavat lähellämme antaen meille ravintoa ja lääkettä, käytämme luomisvoimaamme luonnon hyväksi. Maapallon kasvit ovat ihmisen ainoa keino selviytyä, niin on aina ollut, ja niin tulee olemaan. Jos villi luonto häviää täältä, häviää ihminenkin. Suomessa on huomattavan paljon maapinta-alaa ihmistä kohti, maa ja vesi on myös melko puhdasta täällä. Jo pientäkin maapalasta hoitamalla voi kasvattaa uskomattoman runsaasti ravintoa ja lääkekasveja itselleen ja läheisilleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska luonto on elävä ja kommunikoi kanssamme, kasvattamalla ja keräilemällä kasveja ne vaikuttavat meihin voimakkaammin ravintona/ lääkkeenä, koska olemme jo luoneet yhteyden niihin. Kun seuraat rakkaudella kasvin kasvua siemenestä lähtien siihen että se kantaa hedelmää, voit olla varma, että tuo kasvi tekee kaikkensa antaakseen rakkaudella sinulle parhaat ravintoaineensa. Samoin kun kuljet metsässä, sitä kunnioittaen ja rakkaudella pyytäen tarvitsemiasi kasveja- metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Suomen kielen metsästystä tarkoittava ”pyynti” kuvaa hyvin esivanhempiemme kunnioittavaa lähestymistapaa metsää ja sen henkiä kohtaan. Emme voi vain ottaa ja ottaa, meidän pitää pyytää ja antaa myös jotain takaisin- rakkautemme ja läs-näolomme.

Tässä blogissa ajattelin käsitellä aiheita liittyen luonnon syklisyyteen, kasvien parantaviin ominaisuuksiin, elämän maagisuuteen sekä jakaa hyväksi havaittuja reseptejä ja ohjeita. Toivon, että löydät täältä mielenkiintoista luettavaa!

Rakkaudella, Jenni

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

In english:

 

Plants, our ancient allies

Dear readers,

I decided to start writing about how nature and plants can heal us. I have spend all my life with plants, studied them on my own and taking classes and workshops. But most of it I have learned from plants themselves, by listening them and preparing all kind of medicine out from them. I wanted to create a space where I can share all that information for free for anyone to read and learn.

I believe that the well being of ourselves and our planet goes hand in hand with our connection to nature. The better we understand and cherish our rich alive environments- the more rich becomes our lives. If human loses connection to his own soul and in nature around him, he becomes sick. Even small, little daily moments out in the wild have huge positive impact. If we close ourselves from our dear alive earth reality- we never notice how it communicates with us all the time.

Just by gathering and using wild herbs from your surroundings you create straight connection to Mother Earth, you will feel that you belong here, on this land. And by doing that, I will promise you, in that moment you will forget all distortion of the world

Our creative power is limitless. When we feel gratefulness in our heart about all the plants growing in our surroundings, giving their medicine and nutrition to us- we use our creative power to support nature. Plants are the only path for us humans to survive in this planet, it has always been like that- and it will always be. If wild nature disappears, also we disappear from our planet. In Finland we have huge amount of square meters of land per person. Just by taking care of small piece of land you can grow and gather nutritious food and medicinal plants for yourself and people close to you.

Because our nature is very much alive, it is communicating with us constantly. When we grow our food and medicine it becomes more potent for our bodies to adopt all the goodness in it- because we already created connection with these plants. When you lovingly plant a seed and follow its growth and eventually harvest its fruits- you can be sure that this plant loves you back. When you walk in the forest and respect every living being there, and approach them with love in your heart, asking the forest give you what you need- the forest answers to you. In Finnish language there is a word meaning hunting: ”pyynti” but actually if we directly translate it, it means ”asking”.  This word describes well wisdom of our ancestors on how we should approach forest and its beings. We cannot just take and take, we need to ask, and also give something back- our love and presence.

I will write in this blog about cycles of nature,  healing properties of different plants and magic of life. Hope you find it interesting!

With Love, Jenni

One thought on “Kasvit, ikiaikaiset auttajamme

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s